Ben Rottiers: "De colère zit bij mij heel diep"

Acteur Ben Rottiers, bekend van "F.C. De Kampioenen", is een van de 20 "BA's" (bekende Antwerpenaren) die hun steun hebben uitgesproken voor Peter Mertens, de lijsttrekker van PVDA+. "De colère zit bij mij heel diep", verdedigt hij zijn keuze in "Reyers laat".

Rottiers, Pol uit "F.C. De Kampioenen", woont in Ekeren. Op de lijst van PVDA+ gaan staan, daarvoor heeft hij bedankt. Maar zijn steun en sympathie uitspreken, wil de acteur graag doen. "De colère zit bij mij heel diep en vandaar ben ik van links naar meer dan links gegaan. Omdat er geen andere keuze meer is."

Waarom staat hij dan niet zelf op de lijst? "Ik ben bang dat ik niet juist begrepen ga worden, vandaar dat ik niet op het politieke podium wil komen en in slogans praten", zegt Rottiers, die zich ook "te emotioneel" vindt. "Ik ga dus beter niet in de politiek, ik kan mij niet inhouden."

"Er zitten nu al zo veel mensen in het parlement van wie ik vind: ik zou dat nooit doen, je kent er te weinig van", aldus Rottiers, die wel niet uitsluit dat hij in de toekomst zijn engagement voor PVDA+ gaat uitbreiden. "Dat kan groeien."

Tot het lijstje BA's van PVDA+ horen ook onder meer acteur Warre Borgmans, actrice An Nelissen en stand-up comedian Nigel Williams.

lees ook