N-VA bundelt krachten voor gratis Ronde van Vlaanderen

De N-VA-afdelingen in de Vlaamse Ardennen verenigen zich om de Ronde van Vlaanderen gratis te houden. Het gemeenschappelijk programmapunt komt er nadat eerder door de organisatie van de Ronde niet werd uitgesloten dat in de toekomst het publiek zou moeten betalen.

De betrokken N-VA-afdelingen gaan hier echter niet mee akkoord en bundelen hun krachten over de gemeentegrenzen heen om het evenement voor iedereen toegankelijk te houden. De partij is van mening dat de Ronde als "sportief mo(nu)ment van groot belang is voor de Vlaamse Ardennen, en bij uitbreiding voor heel Vlaanderen".

Louis Ides, N-VA-lijsttrekker in Zwalm en senator, zegt: "De gemeenten in de Vlaamse Ardennen ondersteunen de Ronde door de veiligheid te garanderen, afsluitingen te plaatsen, vuilnis te ruimen, ... Wij dragen die verantwoordelijkheid en de bijbehorende kosten graag, op voorwaarde dat het publiek het evenement gratis kan bijwonen."

Lijsttrekker in Zottegem, Matthias Diependaele stelt anderzijds dat als het evenement toch betalend word, de Ronde welkom blijft in hun gemeente. "De Ronde en het fietstoerisme blijven belangrijk voor ons", verduidelijkt hij."Maar als de Vlaming moet betalen, dan zullen we de kosten die de gemeenten moeten dragen voor logistiek en veiligheid verhalen op de organisatie", voegt hij daar aan toe.

lees ook