Proces Kim De Gelder start op 19 februari 2013

Het assisenproces van Kim De Gelder, de verantwoordelijke voor de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde, gaat op 19 februari 2013 van start met de samenstelling van de assisenjury. De zitting ten gronde start op 22 februari 2013.

Kim De Gelder bracht op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde. Hij bekende ook dat hij op 16 januari de moord pleegde op een 72-jarige vrouw in Vrasene.

De eerste voorzitter van het Gentse hof van beroep heeft op 1 oktober raadsheer Koen Defoort aangesteld als voorzitter van het hof van assisen van de provincie Oost-Vlaanderen in de zaak van De Gelder. Op 11 januari 2013 volgt de inleidende zitting in de assisenzaak, waarbij onder meer de lijst met getuigen wordt vastgelegd.

Kim De Gelder zal zich in Gent moeten verantwoorden voor 4 moorden en 25 moordpogingen. Op 19 februari 2013 wordt de jury samengesteld. Drie dagen later zal de zitting ten gronde van start gaan om 14 uur.

Het proces vindt plaats in het nieuwe gerechtsgebouw aan de Opgeëistenlaan in Gent. Er zullen bijzondere veiligheidsmaatregelen gelden. Over de praktische kant van het proces kan persrechter Martin Minnaert nog geen details geven. De assisenzaal is nog niet voorzien op het grote aantal advocaten van de verschillende partijen en de pers.