Regenboog voor de Mechelse stadslijst

Op de website van de Mechelse stadslijst hangt de regenboogvlag uit en stelt men vijf actiepunten voor een holebi- en transgenderbeleidsplan voor. De Mechelse stadslijst wil aandacht voor specifieke doelgroepen zoals holebi-ouderen in rust- en verzorgingstehuizen.

Een aantal weken geleden werd op het Mechelse stadhuis een memorandum in de kijker gezet door de Mechelse holebi-organisaties en de koepel çavaria. Daaruit haalt de stadslijst een aantal speerpunten voor het volgende bestuur.

Volgens schepen Kristl Strubbe, die de zevende plaats op de lijst bekleedt, doet Mechelen al heel wat voor holebi's en transgenders, maar kan de stad nog een aantal stappen vooruit zetten. "Wij willen in het bijzonder aandacht voor holebi-senioren in rust-en verzorgingstehuizen en voor adequate opvang van slachtoffers in het geval van incidenten of discriminatie", zegt Strubbe. Zo wil de stadslijst onder meer dat het personeel van Mechelse rust- en verzorgingstehuizen en dienstencentra vorming krjigt over holebi-ouderen.

Tom Kestens (plaats 14) herinnert aan het succesverhaal van de "Homofobie? Geen bal aan!"-campagne, waarbij spelers van KV en Racing Mechelen in roze outfits ten strijde trokken tegen homofobie in het voetbal. Voor Kestens is het belangrijk om holebi's en transgenders het signaal te geven dat zij zich bij elke Mechelse sportvereniging thuis kunnen voelen. "We kunnen als stad ook Mechelse holebi- en transgenderrolmodellen aanspreken om ons regenboogbeleid uit te dragen", vult hij aan.

lees ook