Stelt Apple volgende week de "iPad mini" voor?

Apple is begonnen met een kleinere versie van de populaire tablet iPad. Volgens de geruchten zou die de naam "iPad mini" krijgen. Dat schrijft de krant Wall Street Journal. De Amerikaanse elektronicagigant heeft het bericht niet bevestigd.

Volgens de Wall Street Journal zouden twee Aziatische bedrijven, een in Zuid-Korea en een in Taiwan, belast zijn met de productie van de nieuwe tabletcomputer, die volgende week, op 10 oktober, al zou worden voorgesteld in de VS.

De kleine iPad zou een scherm van 19,9 centimeter krijgen. Dat van de laatste versie van de gewone iPad, de iPad 3, meet 22,9 centimeter.

Met de "iPad mini" zou Apple nog scherper willen concurreren met Amazon, Google en Samsung, die allen al kleinere tablets verkopen. Toch is Apple hoe dan ook marktleider, ook zonder kleine tablet.

Apple heeft het bericht niet bevestigd. Het is ook niet de eerste keer dat er wordt beweerd dat Apple gestart is met de productie van een nieuwe tablet. In september berichtte een Taiwanese krant al dat een Taiwanees bedrijf een contract in de wacht had gesleept om de "iPad mini's" te maken.