Termont: "Zo ben ik, en zo ben jij ook"

In tijden van campagnefilmpjes, Facebookpagina's en Twitterkanalen grijpen sommige politici ook nog naar traditionelere campagnemiddelen, zoals een persoonlijke brief. De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) deed dat, en wel op een heel informele manier.

De Gentenaars kregen gisteren of vandaag een persoonlijk brief van de burgemeester in de bus. En persoonlijk mag u letterlijk nemen: de brief is redelijk informeel en de spreekwoordelijke jij's en jou's spatten er van af.

Het mag duidelijk zijn: de burgemeester richt zich tot elke Gentenaar. "Als jij - zoals ik - je buurt, het Belfort, de Blaarmeersen en de Gentenaars graag ziet, en je vindt dat we samen het leven in onze unieke stad nóg mooier kunnen maken, dan ben ik met deze brief aan het juiste adres...", steekt Termont van wal.

In de volgende paragrafen verdedigt hij het beleid van de voorbije jaren, maar geeft hij ook toe dat er "dingen beter kunnen". "Net daarom wil ik mijn taak voortzetten, want het werk is nog niet af!"

Hij profileert zich in de brief ook als een burgemeester die luistert "naar wat de Gentenaars echt willen", maar ook als een burgemeester die knopen doorhakt en beslissingen durft te nemen.

Door de Gentenaar te tutoyeren probeert hij de band tussen inwoner, en burgemeester en stad nog verder aan te halen: "Gentenaars hebben lef. Wij hebben geen schrik voor de toekomst. Wij hebben de durf om te vernieuwen en tegen de stroom in te varen. Zo ben ik, en zo ben jij ook, daar ben ik van overtuigd."

lees ook