Verdachte moordpartij Grenoble geeft zich aan

In Grenoble heeft een van de drie voortvluchtige verdachten van de lynchpartij van vrijdag zich gemeld bij de politie. Twee jongeren van 21 werden die dag op gewelddadige wijze omgebracht. Het motief van de daders zou wraak zijn geweest.

De personen die vrijdag in Grenoble twee jongeren van 21 vermoordden, gingen daarbij zeer gewelddadig te werk. De slachtoffers werden met hamers, honkbalknuppels en messen toegetakeld.

Een van de verdachten, die volgens sommige bronnen de messteken zou hebben toegebracht, heeft zich nu zelf aangegeven bij de politie. Twee andere verdachten blijven nog steeds voortvluchtig.

Ondertussen zouden al 12 personen in voorhechtenis zitten op beschuldiging van moord. Daar zouden twee soldaten bij zijn, broers van 19 en 20 jaar, die een "centrale rol" zouden hebben gespeeld in de gebeurtenissen. 

De moord zou gaan om een ruzie die het jongere broertje van een van de twee slachtoffers had aan de schoolpoort enkele uren voor de moord. 's Avonds werden de twee jongeren in een park door een bende van 15 jongeren ineen geknuppeld en doodgestoken. 

In Parijs zou ook een zeventienjarige jongen zich spontaan hebben gemeld. Hij werd niet opgespoord, maar zou wel bij de moord betrokken zijn.