"Geen echt optreden, wel waardig afscheid"

Eddy Wally zal tijdens de Nacht van de Schlagers in Kortrijk afscheid nemen van zijn publiek en de fakkel doorgeven aan dochter Marina. Dat zeggen manager Hugo Colpaert en Marina vandaag in enkele kranten.

Dinsdagavond werd de comeback van Eddy Wally nog aangekondigd, maar dat blijkt nu overdreven. "Wij hebben nooit beweerd dat hij echt zou optreden", zegt Colpaert in Gazet van Antwerpen. "Hij wil dat het afscheid in stijl verloopt en hij verdient dat ook. Het is trouwens niets meer dan dat: een waardig afscheid."

"Pa gaat geen echt optreden geven", verduidelijkt Marina in Het Laatste Nieuws. "Hij gaat enkel afscheid nemen van zijn publiek en dan de fakkel aan mij doorgeven." Marina zal de grootste hits van haar vader zingen in Kortrijk.

Zowel zijn dochter als zijn manager beklemtonen nogmaals dat Eddy Wally tot niets gedwongen wordt. "Het werkt voor hem als een therapie, een medicament", zegt Colpaert. "Het vooruitzicht maakt Eddy en Mariëtte nu al gelukkig. Alleen als hij zich die dag goed voelt, zullen we naar Kortrijk rijden." De Nacht van de Schlagers in Kortrijk vindt plaats op 14 en 15 december.