"Hysterische reactie was te gek voor woorden"

Deelname aan een tv-talentenjacht, zoals "X factor", levert al lang niet meer het succes op dat het bij de start van deze shows deed. Maar het blijft voor de meeste deelnemers het hoogste goed om uiteindelijk toch die liveshows, na de audities, te bereiken. Toen fotomodel Rylan Clark afgelopen zondag het positieve nieuws te horen kreeg, ging hij emotioneel helemaal door het lint.

De 23-jarige Clark viel tijdens de audities eerder op door zijn uitbundige garderobe dan door zijn stemgeluid. Daarom dat ook weinigen verwacht hadden dat hij de liveshows zou halen. Maar het is en blijft tv en dus koost jurylid Nicole Scherzinger uiteindelijk toch voor hem. Al leek ze zich bij het zien van zijn reactie toch af te vragen of ze wel de juiste keuze gemaakt had. (zie kleine foto)

Vele Twitteraars vroegen zich dan weer af of de ex-Pussycat Doll doof geworden was. Maar ze vonden tegelijkertijd dat Clarks reactie "te gek was voor woorden".

Dat niet iedereen het voor de extravagante kandidaat heeft, bleek uit de vele dreigtweets die Clark de afgelopen week mocht ontvangen. "Ja, ik heb doodsbedreigingen gekregen. Men heeft me gezegd dat ik zal omsingeld worden en dat mijn gezicht zal bewerkt worden. Ik ben er kapot van. Het is walgelijk. Sommigen doen juist alsof ik een moordenaar ben. Ik heb schrik om nog buiten te komen. Als je zoiets leest, dat men in je huis zal breken, er een brandbom zal ingooien, dan raakt toch iedereen het noorden kwijt", aldus de zanger in The Sun.

Moeder Linda reageerde gisteren in Daily Mail: "Er is wel ieder seizoen iemand waarop het publiek afgeeft. Maar ik hoop dat ze hem weldra met rust zullen laten. Door zijn karakter zal hij de kijkers voor zich winnen."

De entertainer uit Essex hoopt alvast dat hij tijdens de liveshows mag gebruik maken van een stemvervormer. Zo niet, dan zal hij proberen iedereen omver te blazen met de meest buitenaardse kleren.

Maar intussen raakt het internet niet uitgelachen met zijn hysterische reactie. Mocht u de spanning in onderstaand filmpje niet aankunnen, het drama queen-element begint op 03:00 (en vanaf dan wordt het almaar beter):

lees ook