"Prikkelende verwondering" in "Café Corsari"

Op maandag 15 oktober start op Eén de nieuwe talkshow "Café Corsari" met Tomas De Soete en Freek Braeckman. Van maandag tot en met donderdag blikken ze vanaf 21.30 uur "met prikkelende verwondering" terug op de actualiteit en "kijken ze met scherpe blik vooruit".

Braeckman en De Soete ontvangen dagelijks verschillende gasten in de foyer van het Zuiderpershuis in Antwerpen. Het programma zal er elke dag een tikkeltje anders uitzien en wordt live uitgezonden. Er wordt met de gasten gepraat aan een desk annex zetel.

De presentatoren puren elke dag hun "top 5" uit de brede actualiteit. In "Klein geluk" vertelt een bekende persoon over die ene gebeurtenis waar hij of zij even heel gelukkig van wordt.

In "We sturen ons Cath" stuurt "Café Corsari" vliegende reporter Cath Luyten erop uit. En in de marge van een groot verhaal gaat het programma op zoek naar een nieuw, onbekend gezicht.

Freek Braeckman was van 2007 tot 2012 anker voor "Het Journaal". Tomas De Soete presenteerde sinds 2008 "Tomas staat op" op Studio Brussel. Beide presentatoren werden ook al verkozen tot strafste Gentenaar.