"Treinverkeer verloopt redelijk normaal"

Het treinverkeer verloopt na de 24 urenstaking van woensdag, weer zo goed als normaal. Volgens Infrabel zijn slechts vier treinen afgeschaft en rijdt een dertigtal rond met minder wagons. De eerste treinen zijn gisterenavond weer beginnen te rijden.

Volgens Infrabel zouden vanochtend alle piekuurtreinen zonder vertraging vertrokken zijn. Na de 24 urenstaking gisteren loopt het treinverkeer vandaag opnieuw op rolletjes.

"Hier en daar zijn er nog wel enkele problemen", zegt Thomas Baeken van Infrabel. "Een viertal treinen is afgeschaft, vooral in Wallonië, en een dertigtal treinen rijdt met minder wagons dan normaal. Niet alle treinen zijn gisterenavond immers op hun eindbestemming geraakt."

Ook heel wat treinreizigers melden onze redactie dat er vertragingen zijn op hun traject.

De spoorbonden legden dinsdag om 22 uur het werk neer uit protest tegen de hervormingsplannen van minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS). De staking duurde tot woensdag 22 uur. Gisterenavond zijn de eerste treinen dan ook opnieuw beginnen te rijden.