Boekje "Patrick" duikt ook op in Aalst

In Aalst geeft SP.A-lijstduwer Patrick De Smedt een boekje uit, met de naam "Patrick". Een boek waarin hij naar eigen zeggen "vrijuit klapt" over sociale verwezenlijkingen, de toekomst en het verleden van Aalst en over zichzelf.

De Smedt, nu OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken, zette zich afgelopen zomer aan het schrijven. Het resultaat is een boek van 64 pagina's, waarin hij praat "over het verleden en de toekomst, over socialisme en armoede, over overwinningen en tegenslagen, over het OCMW en de stad, over emoties in de politiek, over samenwerking, over de pers, over de oude socialistische wijken en de nieuwe Aalsterse buurten, over de voorstad Aalst die groeit,... maar ook over zichzelf."

"Het gaat niet om nietszeggende slogans, geen praat voor de vaak, maar een verhaal dat raakt", klinkt het. In 11 hoofdstukken schrijft De Smedt onder meer over beleid maken, het OCMW, de "Vlaamse strijd, sociale strijd", de strijd tegen armoede, en "de rode roos in de vuist".

"Ik ga voor een aangename, sociale, verdraagzame en veilige stad. 'Veilig', ook in de niet-criminele betekenis van het woord", geeft hij de kiezer mee. "Het gaat niet alleen om het visuele van onze 'Stad aan de Dender'".

lees ook