Brand Leuvens danscafé was aangestoken

De brand in danscafé Villa Ernesto op de Vismarkt in Leuven vanmorgen was aangestoken. Het Leuvense parket heeft een onderzoek geopend naar opzettelijke brandstichting. Het Cubaanse danscafé ging volledig in vlammen op. Vier mensen die boven het café woonden, zijn met een lichte rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht.

Enkele getuigen van de brand verwittigden rond 05.30 uur de hulpdiensten dat in het café een dikke zwarte rook hing. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen naar buiten.

Vier mensen die boven het café woonden, konden net op tijd het gebouw verlaten, maar werden toch met een lichte rookvergiftiging naar het ziekenhuis overgebracht. Alle vier mochten ze het ziekenhuis snel verlaten.

Drie aanpalende woningen werden uit voorzorg ontruimd. In één ervan woonden 13 studenten. De politie ving hen tijdelijk op in de aula van het politiecommissariaat aan de Philipssite. De bewoners van de andere woningen vonden onderdak bij vrienden.

Rond 6 uur had de brandweer de brand onder controle, al moest er nog een hele tijd nageblust worden. Volgens de brandweer is het gebouw door de brand onbewoonbaar. Een verdachte voor de brandstichting is er nog niet.