De Wever, Gennez en Claes winnen volgens Google

Digital marketingbedrijf QueroMedia onderzocht hoeveel keer de boegbeelden voor de gemeenteraads-verkiezingen in Google werden opgezocht. Op basis daarvan maakte het bedrijf een lijst van winnaars en verliezers. Volgens Google moet Patrick Janssens (SP.A) het onderspit delven voor Bart De Wever (N-VA).

Het bedrijf analyseerde zowel het zoekvolume als de vermeldingen van de politicus in Google News, en dat in verschillende centrumsteden. Daarvan maakte het een voorspelling van de verkiezingsuitslagen op 14 oktober.

Volgens de zoekmachine ligt Bart De Wever ruim op kop in Antwerpen. Vorige week was er nochtans een piek in het aantal Googlevermeldingen van huidig burgemeester Janssens. "Dat komt wellicht door de lancering van het magazine van de burgemeester", aldus QueroMedia. Maar voorlopig is Janssens in Googleland niet opgewassen tegen De Wever.

In Gent doet burgemeester Daniël Termont (SP.A) het voorlopig beter dan zijn uitdager Siegfried Bracke (N-VA), al blijft het een nek-aan-nekrace.

Volgens de Googleresultaten zal burgemeester Hilde Claes aan het roer blijven in Hasselt. CD&V-lijsttrekker Ivo Belet kan Claes in de zoekmachine niet bedreigen.

Nog volgens Google zijn Open VLD-lijsttrekker Bart Tommelein in Oostende, Open VLD-lijsttrekker Mercedes van Volcem in Brugge, SP.A-lijsttrekker Caroline Gennez in Mechelen en Open VLD-lijsttrekker Vincent Van Quickenborne in Kortrijk aan de winnende hand. In Tongeren stevent burgemeester Patrick Dewael (Open VLD) af op een glansrijke overwinning.

lees ook