Facebook telt meer dan 1 miljard gebruikers

De sociaalnetwerksite Facebook heeft de magische grens van 1 miljard gebruikers overschreden. Dat heeft oprichter Mark Zuckerberg vandaag zelf bekendgemaakt. Eén op de zeven mensen op aarde gebruikt Facebook nu minstens een keer per maand.

"Een miljard mensen helpen, het is ongelooflijk. Dit is waar ik het meest trots op ben", schreef de 28-jarige Mark Zuckerberg op zijn Facebookpagina. De meer dan 1 miljard Facebookgebruikers gaven al ruim 1,13 biljoen "vind ik leuk"-jes, bevriendden elkaar 140 miljard keer en uploadden 219 miljard foto's.

Mark Zuckerberg richtte Facebook op in 2004 aan de universiteit van Harvard, samen met drie andere studenten. Het bedrijf beleeft tegenwoordig wel moeilijke tijden. De beursgang van Facebook, nu zo'n half jaar geleden, werd een teleurstelling.