Felle regen zet hele woonwijk blank

De felle regen vanmorgen heeft op verscheidene plaatsen wateroverlast veroorzaakt, onder meer in Hasselt en Herk-de-Stad. Nog meer last hadden ze in Waals-Brabant. In Clabecq viel vanmorgen meer dan 50 liter water per vierkante meter en zijn meer dan honderd woningen ondergelopen.

Het heeft vanmorgen heel hard geregend. Dat veroorzaakte op verschillende plaatsen wateroverlast.

Vooral in Waals-Brabant deelden ze in de klappen. In Clabecq bij Tubeke, net onder Halle, is een woonwijk ondergestroomd.

Het is niet de eerste keer dat de streek getroffen wordt door wateroverlast. Bij elke felle regenbui moeten ze in Clabecq meteen de zandzakjes beginnen stapelen.

Op de provinciebaan reden vanmorgen geen auto's meer, maar vaarden er bootjes. De bewoners zijn het grondig beu. Voor de gemeenteraadsverkiezingen spelen de partijen de strijd tegen de wateroverlast uit als prioriteit nummer één in de gemeente.

Het kleine riviertje Haine is de grote boosdoener. Bij stortregen wordt dit riviertje een niet te bedwingen stroom. Hogerop in Kasteelbrakel is een nieuw opvangbekken, maar dat kan de waterellende niet stoppen.

Even verderop in Tubeke en Soignies was er ook grote bezorgdheid over overstromingen maar daar viel het al bij al mee.