Grieks ministerie van Defensie bestormd

In Griekenland zijn de werknemers van een scheepswerf binnengedrongen in het ministerie van Defensie. De betogers protesteerden tegen de achterstallige betaling van hun lonen. De oproerpolitie werd opgetrommeld om de orde te herstellen.

De betogers die in de Griekse hoofdstad Athene de trappen van het ministerie van Defensie beklommen en bezetten, bleken werknemers van de Skaramanga Shipyards, een scheepswerf die voornamelijk werk verricht voor het Griekse leger. De arbeiders die er werken, zouden naar eigen zeggen al maanden geen loon  meer ontvangen hebben.

Een honderdtal van hen bestormde daarom vandaag de gebouwen van Defensie. Ze forceerden de toegangspoort en blokkeerden de ingang van het gebouw van de militaire staf. Onderhandelingspogingen van de aanwezige officieren werden weggejouwd met "dieven, dieven, dieven".

Het protest ontaardde toen de oproerpolitie ingreep om de orde te herstellen. Tientallen actievoerders werden opgepakt en afgevoerd, maar daardoor verplaatste het protest zich naar het hoofdkwartier van de politie.

Griekenland vaart door de eurocrisis een zware economische koers. De besparingen van de regering leidden met regelmaat tot stakingen en demonstraties.