Groen-lijstduwer Oudenaarde plots overleden

In Oudenaarde is Rik T'Hooft, de 75-jarige lijstduwer van Groen, onverwacht overleden na een hartfalen. "Dit plotse overlijden van de nestor van onze partij grijpt ons bijzonder aan", reageert lijsttrekker Elisabeth Meuleman. T'Hooft blijft verkiesbaar, want de lijsten liggen definitief vast.
Verslagenheid bij Groen na het overlijden van de "nestor van de partij".

Rik T'Hooft was medeoprichter van het Milieufront Omer Wattez en van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen. Hij was oprichter van het Geuzenkoor, ex-zanger van de Gregoriusgilde en de Oudenaardse zangvereniging.

Volgens Meuleman wilde Rik T'Hooft zich echt nog eens inzetten om met Groen de stad verkeersveiliger en aangenamer voor senioren te maken. “Rik was een bijzonder joviaal en geliefd man. Hij was een geboren verteller en een entertainer, maar bovenal een man met een warm hart. Hij was de nestor van de partij, maar het deed hem een enorm plezier om samen met jonge mensen met een open geest aan politiek te kunnen doen”, aldus nog Meuleman.

“Er heerst grote verslagenheid en het is heel moeilijk voor ons om verder campagne te voeren. Maar hij wenste ons een klinkende overwinning toe en we laten de moed dus niet zakken.” Ook de dochter van Rik T'Hooft, Saskia T'Hooft, staat op de lijst van Groen.

De Oudenaardenaars zullen op 14 oktober toch hun stem kunnen uitbrengen op de overleden T'Hooft. Een kandidaat die overlijdt tussen het finaliseren van de lijsten en de stembusgang blijft verkiesbaar, zo bevestigt het Agentschap voor Binnenlands Bestuur (ABB).

"Zijn zitje gaat dan naar een opvolger", aldus Guido Decoster van het ABB. Voor zover bekend bij het Agentschap is 'T Hooft vooralsnog de enige kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen die is overleden.

lees ook