Groenen willen "Oost-Vlaanderen groen kleuren"

Groen Oost-Vlaanderen heeft een stappenplan voorgesteld dat de provincie de volgende 6 jaar groener zou moeten kleuren. Fractieleider Jan Fiers en de lijsttrekkers van alle Oost-Vlaamse districten trokken vandaag op campagne met de slogan: "Kleur Oost-Vlaanderen Groen".
De Groen-lijsttrekkers in de Oost-Vlaamse districten op campagne

De Oost-Vlaamse groenen klagen aan dat hun provincie de minst groene is van België. En het huidige provinciebestuur doet volgens hen te weinig om daar verandering in te brengen. "De beste garantie voor een groenere provincie is een stem voor Groen", klinkt het dan ook.

In het plan om de provincie groener te kleuren staat onder meer dat er opnieuw subsidies moeten gaan naar natuurverenigingen als Natuurpunt en dat de provincie ecologisch waardevolle gebieden moet aankopen.

Voorts wil Groen dat er een "gebiedsvisie" uitgewerkt wordt, waardoor de natuurgebieden met elkaar verbonden worden en de versnippering wordt tegengaan, en dat de provincie een voortekkersrol speelt bij het ontwikkelen van "groenpolen".

lees ook