Heymans vervangt Pauwels als hoofd deoraad

Nu Tim Pauwels de VRT-nieuwsdienst voor een tijdje verlaat, vervangt Philip Heymans hem als voorzitter van de deontologische adviesraad bij VRT Nieuws. Ook de structuur van de adviesraad wordt aangepast.

Wetstraatjournalist Tim Pauwels verlaat voor minstens een jaar de nieuwsredactie van de VRT. Hij gaat op vraag van het directiecollege de beroepsethische werking buiten de nieuwsdienst analyseren en waar nodig versterken.

Philip Heymans, gerechtsjournalist bij de VRT, vervangt Tim Pauwels nu als voorzitter van de deontologische adviesraad bij VRT Nieuws.

Door het vertrek van Pauwels wordt ook de structuur van de deontologische adviesraad aangepast. Zo krijgt elke hoofdredacteur binnen de redactie een eigen aanspreekpunt voor alle deontologische vragen. Luc De Roy (foto in tekst) is vanaf nu het aanspreekpunt voor Emmanuel Rottey, hoofdredacteur van onder meer de onlineredactie van de VRT.