Kerncentrales in Europa "voldoende veilig"

De kerncentrales in Europa zijn "voldoende veilig", maar er is wel verbetering mogelijk. Ze moeten beter uitgerust worden tegen natuurrampen en terroristische aanslagen. Dat zegt de Europese Commissie, na een doorlichting van alle centrales. De doorlichting kwam er na de kernramp in Fukushima in Japan vorig jaar.

Geen enkele van de 145 onderzochte kernreactoren is zo onveilig dat hij onmiddellijk moet sluiten. Maar volgens EU-commissaris voor Energie Günther Oettinger (foto) moeten er wel miljarden euro's extra geïnvesteerd worden voor een betere beveiliging van de centrales.

Ze moeten beter worden uitgerust tegen natuurrampen en terroristische aanslagen. Dat is de algemene conclusie van de stresstests die de Europese Unie na de ramp in Fukushima liet uitvoeren.