Romney speelt Jenga, Obama zoekt uitvluchten

Het debat tussen president Barack Obama en Mitt Romney laat ook de sociale netwerksites niet onberoerd. Het Romney-kamp stuurde voor het debat een tweet met een foto, tijdens de uitzending van het debat waren er meer dan 10 miljoen tweets.

Op de foto, die genomen is in de wachtkamer van de Romneys in de Universiteit van Denver, is te zien hoe Mitt en zijn vrouw Ann toekijken hoe hun kinderen en kleinkinderen Jenga spelen, het spel waarbij men met blokjes een toren moet bouwen en opnieuw afbreken.

Tijdens de rechtstreekse uitzending van het debat werd er meer dan 10 miljoen keer getwitterd en na het debat werd het zeer populair om uitvluchten te zoeken voor de ondermaatse prestatie van Obama in het debat.

Onder de hashtag #ObamaDebateExcuses is onder meer te lezen:"my ear piece connected to Bill Clinton must not have been working", een verwijzing naar de denderende toespraak die Clinton op de Democratische conventie heeft gegeven.

Een andere grapjas verwijst dan weer naar de uitspraken van Obama dat hij de slechte economie, twee oorlogen en een gigantische staatsschuld van zijn voorganger heeft gekregen: "It's Bush's fault;;; I inherited this debate". En een derde schrijft gewoon: "My dog ate my notes. Then I ate my dog".