Volg Curiosity op Mars en Foursquare

De omzwervingen van de Marsrobot Curiosity kunnen voortaan gevolgd worden door de miljoenen gebruikers van de mobiele applicatie Foursquare. De NASA wil op die manier het publiek nauwer betrekken bij de missie op de rode planeet.

Geïnteresseerden die in de voetsporen willen treden van Curiosity, kunnen de Amerikaanse Marsrobot voortaan volgen op Foursquare, een mobiele applicatie die gebruik maakt van geolocatie.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil op die manier het publiek nauwer betrekken bij de grensverleggende missie op de rode planeet. De miljoenen gebruikers van Foursquare zullen voornamelijk door middel van foto's de robot kunnen volgen.

"De landing van Curiosity op 6 augustus, de reis doorheen de Gale-krater en de verkenning van Glenelg, een vlakte die op geologisch vlak zeer interessant is, het is allemaal te bezichtigen via de applicatie", zegt David Weaver, de woordvoerder van de NASA.

Het doel van Curiosity is Sharp, een berg van 5.000 meter hoog, op acht kilometer van het punt van vertrek van de Marsrobot. De NASA wil daar grondboringen uitvoeren en hoopt er interessante gesteenten te vinden. In september ontdekte Curiosity nog steenformaties en grind in wat waarschijnlijk ooit een rivierbedding was. Het zou een bewijs zijn voor de aanwezigheid van water op de planeet.

Curiosity is te volgen via foursquare.com/marscuriosity en foursquare.com/Nasa.