Voorakkoorden in Meise: "Enkel met de kiezer"

Is er een voorakkoord in Meise tussen Groen en Open VLD? Beide partijen ontkennen in alle toonaarden, SP.A-Meise2020 neemt intussen het zekere voor het onzekere en neemt "uitdrukkelijk afstand van een dergelijke manier van werken". De partij sluit enkel een voorakkoord met de kiezer, klinkt het.

Volgens een e-mail die eind september werd verspreid in Meise zou er een voorakkoord in de maak zijn in de gemeente tussen Groen en Open VLD. Afzender van de e-mail zou Groen-schepen Marie-Jeanne Thaelemans zijn en bestemmeling Open VLD-voorzitter Lucianus Van Rompaey. Zou, want beide politici ontkennen in alle toonaarden iets met de mail te maken te hebben.  Volgens hen gaat het overduidelijk om een vervalsing en beiden meldden meteen dat ze een klacht zouden indienen wegens valsheid in geschrifte.

SP.A-Meise2020 ziet naar eigen zeggen "het geharrewar over het uitgelekte al-dan-niet-bestaande voorakkoord tussen Groen en Open VLD met lede ogen aan". De partij spreekt van "een voorakkoorden-kermis" waar ze het schaamrood van op de wangen krijgt. "Onze visie is duidelijk: wij sluiten enkel een voorakkoord met de kiezer”, benadrukt SP.A-Meise 2020-lijsttrekker Roel Anciaux.

lees ook