Zeven verdachten van moordpartij blijven in cel

In Grenoble heeft de politie vier verdachten van een gewelddadige moordpartij vrijgelaten. Zeven anderen blijven in voorlopige hechtenis. Vrijdag werden twee jongeren van 21 door een bende ineengeslagen, geknuppeld en doodgestoken.

De zeven verdachten die in de cel moeten blijven, worden beschuldigd van moord en worden ter beschikking gesteld van het gerecht. De zeven worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moordpartij op twee jongeren van 21, vrijdag in een park in Grenoble.

Vier anderen, die woensdag ook in voorlopige hechtenis zaten, zijn intussen vrijgelaten. Volgens het parket was er  tegen sommigen "onvoldoende bewijs" of kon er, in het andere geval, worden aangetoond dat "de betrokkene niet op de plaats was op het moment van de feiten". Het lot van een twaalfde verdachte blijft voorlopig nog onduidelijk.

De politie van Grenoble zou ook nog steeds op zoek zijn naar twee voortvluchtigen. Een derde gaf zichzelf gisteren aan.

De moordpartij liet Frankrijk in shock achter. De Franse president, François Hollande, bezocht eerder al de plek van het drama en sprak met de moeder van een van de slachtoffers. Gisteren liepen bijna 10.000 mensen mee in een witte mars om de twee jongeren te herdenken.