1.500 handtekeningen voor een beter drugsbeleid

De Drugslijn Geraardsbergen verzamelde de afgelopen weken 1.500 handtekeningen voor een degelijk drugsbeleid in de stad. Voor de start van het schepencollege komende maandag wil de organisatie de petitie overhandigen aan de lijsttrekkers van de partijen die deelnemen aan de verkiezingen.

“De afgelopen jaren heeft de Drugslijn Geraardsbergen meermaals de problemen aangekaart rond overlast en noodlottige gevolgen van het gebruik en dealen van drugs. Met deze petitie wilden we onze vraag naar een goed uitgewerkt drugsbeleid kracht bijzetten,” zegt Julien Borremans namens de Drugslijn.

“In plaats van ons te verliezen in een opeenstapeling van individuele en weinig gecoördineerde acties, is er dringend nood aan een efficiënt en concreet plan rond tabak, alcohol en illegale drugs. Het is de enige manier om de problematiek aan te pakken. Na de verkiezingen moet dit dan ook een topprioriteit worden.”

“Samenwerken met omliggende steden”

“Het drugsbeleidsplan moet investeren in veiligheid, preventie, een leefbare omgeving, begeleiding van gebruikers en dealers, het sociale weefsel en lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het moet ook voorzien in een doorgedreven samenwerking met de omliggende steden.”

Op maandagavond 8 oktober nodigt de Drugslijn alle lokale lijsttrekkers uit in het Administratief Centrum in de Weverijstraat om hen de ingezamelde handtekeningen te overhandigen. Met deze actie wil de organisatie onderstrepen dat het bestrijden van drugs het werk is van iedereen.

lees ook