67 miljoen kijkers voor Obama en Romney

Meer dan 67 miljoen Amerikaanse televisiekijkers hebben het eerste debat tussen Barack Obama en Mitt Romney gevolgd. Op 6 november nemen Obama en Romney het tegen elkaar op tijdens de presidentsverkiezingen in de VS.

67 miljoen kijkers voor een debat met presidentskandidaten is geen record in de VS. In 1980 volgden ruim 80 miljoen televisiekijkers het debat tussen de Democraat Jimmy Carter en de latere  Republikeinse president Ronald Reagan.

Het debat tussen Obama en Romney lokte wel meer kijkers dan het debat tussen Barack Obama en John McCain in 2008. 67 miljoen kijkers is het hoogste aantal van de voorbije twintig jaar. Bijna één op de vier Amerikanen volgde het debat op de buis.

De huidige Democratische president Obama en de Republikein Romney kruisen nog eens de degens op televisie op 16 en 22 oktober. Op 6 november vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats.