8 arrestaties bij controleactie tegen dievenbendes

Bij een grootscheepse politiecontrole in het arrondissement Halle-Vilvoorde gisteravond zijn acht mensen gearresteerd. De actie was in de eerste plaats gericht tegen rondtrekkende dievenbendes.

Op drie plaatsen werden autobestuurders aan grondige controles onderworpen: op het parkeerterrein langs de E19 in Peutie, aan het op- en afrittencomplex langs de E19 in Zemst en rond de luchthaven Brussels Airport. Er namen 158 agenten van de lokale en federale politie deel aan de actie.

In totaal werden er 448 voertuigen en 475 inzittenden gecontroleerd. Er werden 13 geseinde personen gevonden, 8 mensen werden aangehouden, vooral in verband met drugs. De politie nam meer dan een kilogram drugs in beslag en zes wapens. Elf mensen hadden te veel gedronken en er werden 48 PV's opgesteld voor diverse verkeersovertredingen.

Een voertuig met Franse nummerplaat probeerde aan de controle te ontsnappen en vluchtte richting Nederland. Met behulp van de Nederlandse politie werd de auto in Tilburg gevonden. De inzittenden werden even verderop gevonden.