"Hoe kan hij oordelen als hij mijn vrouw niet kent?"

Tv-anker Jennifer Livingstone van de lokale Amerikaanse nieuwszender WKBT-TV, Wisconsin, reageerde enkele dagen geleden tijdens een rechtstreekse uitzending op een e-mail van een mannelijke kijker, die vond dat ze met haar "zwaarlijvigheid" geen gepast voorbeeld was voor jonge meisjes. "Ik ben meer dan mijn gewicht", foeterde Livingstone. Ook haar echtgenoot, Mike Thompson, vindt dat de kijker te snel conclusies getrokken heeft, door zich enkel op haar omvang te focussen.

"Wat me nog meer boos maakt dan het feit dat hij mijn vrouw geen rolmodel voor de gemeenschap vindt, is dat hij Jennifer helemaal niet kent. Hij kent ook mij niet. Hij kent haar familie niet. Hij weet ook niet dat Jennifer in het verleden aan triatlons meegedaan heeft. En dat ze afgelopen weekend nog aan een loopwedstrijd deelnam. Ze gaat wekelijks naar de fitness. Dat weet die man allemaal niet", aldus Thompson in het praatprogramma “Good morning America”.

"Door problemen met haar schildklier is het moeilijker voor haar om af te vallen. Daar weet hij niets van. Maar deze persoon wilde haar duidelijk alleen maar aanvallen."

Livingstone, moeder van drie dochters, voegde nog toe: "De schrijver van de mail probeert me ertoe te brengen me te schamen voor mijn gewicht, zodat ik probeer af te vallen. Zo help je me niet. Dat is gewoon pesterij."

De schrijver van de bewuste mail verdedigde zich door een nieuwe e-mail naar WKTB-TV te sturen: "Ik hoop dat ze alsnog de kans te baat neemt om het welzijn van kinderen te beïnvloeden door zichzelf voor de ogen van de kijkers het komende jaar te veranderen. Om dat te bereiken wil ik haar graag het nodige advies geven."

Op de (financiële) nieuwswebsite Forbes was dan weer volgende kritische noot te lezen: "Ik ben niet overtuigd dat die e-mail een rechtvaardiging is om er vier minuten zendtijd aan te besteden. Livingstone is niet de enige om kritiek op haar te gebruiken als hulpkreet. Ook Lady Gaga deed dat onlangs naar aanleiding van haar gewichtstoename. Misschien was deze reactie van Livingstone ietwat overdreven."

Bekijk hier beneden het filmpje met Livingstones reactie op de e-mail:

lees ook