"Veel interesse voor joodse foto's en postkaarten"

Bij veilinghuis Van de Wiele in Brugge ging vandaag een unieke collectie joodse boeken, postkaarten en huwelijkscontracten onder de hamer. Ook luxe-edities van boeken uit de 20e eeuw werden geveild.

"Vooral voor de joodse foto's en postkaarten was veel interesse", vertelt Nathalie Van de Wiele van het veilinghuis in Brugge. "Die postkaarten brachten alles samen meer dan 5.000 euro op. Veel buitenlandse klanten bieden via de telefoon, maar we hadden ook mensen die speciaal uit Londen en zelfs Tel Aviv naar de veiling waren gekomen."

Naast de joodse collectie gingen ook luxe-edities van enkele 20e-eeuwse boeken onder de hamer in Brugge. De meeste boeken waren geïllustreerd door kunstenaars als Pablo Picasso, Pierre Alechinsky en Roger Raveel. Een originele tekening van Willy Vandersteen bracht 950 euro op.

Ook morgen worden nog heel wat waardevolle stukken geveild. Het pronkstuk is het middeleeuwse handschrift "Der Vader boec", dat minstens 12.000 euro waard zou zijn.