"Vlaams Belang wil de N-VA schade toebrengen"

"Vlaams Belang heeft de situatie opgeblazen om de N-VA schade toe te brengen." Zo reageert de lijsttrekker van N-VA Willebroek op de heisa die is ontstaan nadat Vlaams Belang ééntalige Turkse brieven van N-VA-kandidaten onthulde. "N-VA gooit programma in de vuilnisbak nog voor 14 oktober", zei Vlaams Belang.

Het partijtje moddervechten begon met de bekendmaking door Vlaams Belang van een brief van twee Turkse N-VA-kandidaten die in het Turks was opgesteld. "Verbolgen inwoners bezorgden ons twee campagnebrieven die door de N-VA onder inwoners van Turkse origine worden verspreid", begint Vlaams Belang Willebroek in een persmededeling.

De eerste brief krijgt de Turkse inwoner stemadvies om op 14 oktober te stemmen voor Seney Ugurlu en Güngör Ayten. In een tweede brief zou dan weer opgeroepen worden om te stemmen voor Ugurlu, die de derde plaats bekleedt op de N-VA-lijst.

Vlaams Belang is scherp voor de partij van lijsttrekker Eddy Bevers: "Terwijl de N-VA, net zoals onze partij, terecht protesteert tegen het verzenden van Franstalige oproepingsbrieven in de faciliteitengemeenten, verspreidt nu zonder gêne ééntalige Turkse brieven."

"Vlaams Belang heeft zaak opgeblazen"

"Vlaams Belang heeft de zaak opgeblazen, enkel om de N-VA schade toe te brengen", zegt Eddy Bevers die de N-VA-lijst trekt in Willebroek.

Vlaams Belang schoot dan ook met scherp. "Met deze campagne kiepert de N-VA haar verkiezingsprogramma in de vuilbak nog voor de verkiezingen hebben plaatsgevonden en het gesjacher om de postjes is begonnen", aldus Kevin Eeraerts, voorzitter van Vlaams Belang Willebroek. Volgens de Vlaams Belangafdeling verdient de N-VA "ongetwijfeld" een plaats in het Guiness Book of Records onder de rubriek "verkiezingsbeloften" breken.

Bevers vindt de heisa overroepen. "De kandidaten hebben de brief zelf in het Turks vertaald en die in gefrankeerde, gesloten omslag naar Turken van de eerste generatie gestuurd."

lees ook