Blur sluit tweede dag Rock Werchter 2013 af

De Britse rockgroep Blur is de tweede groep op de affiche van Rock Werchter. De band rond Damon Albarn en Graham Coxon sluit de tweede festivaldag op vrijdag 5 juli 2013 af op de festivalweide van Rock Werchter.

Blur is een van de bekendste Britse bands uit de jaren 90. Na de doorbraak met het album "Parklife" werd Blur in een adem genoemd met Oasis als vaandeldrager van de Britpop. Blur legde nadien een meer eigenzinnig parcours af.

In 2003 ging de band uit elkaar, maar in 2009 volgde een reünie. De voorbije zomer was Blur een van de gesmaakte acts op de concerten in Hyde Park in het kader van de Olympische Spelen in Londen.

Met de woorden "Whoohoo! Blur will play Rock Werchter 2013" kondigt festivalorganisator Live Nation de komst van Blur op Rock Werchter aan. "Whoohoo!" verwijst naar een van de bekendste nummers van de band, "Song 2" van het album "Blur", het vijfde studioalbum van de band uit 1997.

Op 21 september werd de eerste naam voor Rock Werchter 2013 bekendgemaakt. De Duitse metalband Rammstein wordt de headliner op zaterdag 6 juli. Rock Werchter 2013 vindt plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli.