De oppositie verenigt zich in Bever

In Bever zit CD&V met burgemeester Luc Deneyer stevig in het zadel. Twee oppositiepartijen verenigden zich om meer kans te maken de meerderheid te breken. Beide lijsten tellen elf kandidaten.

CD&V heeft in Bever de absolute meerderheid. Burgemeester Luc Deneyer is er lijsttrekker en hij gaat voor een derde termijn als burgemeester. Deneyer stapte 24 jaar geleden in de gemeentepolitiek. Hij belooft dat “burgernabijheid” centraal zal staan in zijn beleid, evenals creatieve samenwerking met andere publieke spelers.

De uitdagende partij is het nieuw opgericht kartel "Open voor de Mens" van Open VLD en Dichter bij de Mens. Zij bundelen hun krachten om met een gezamenlijke lijst naar de kiezer te stappen. Omdat ze samen sterker staan en met als bedoeling een waardig en sterk alternatief te bieden voor het huidige CD&V-beleid.

Op de eerste plaats staat Henk Verhofstadt van Open VLD en op twee vinden we Marie-Elise Vanderkelen van Dichter bij de Mens. Het waren de voorbije zes jaar de enige oppositieleden in de Beverse gemeenteraad.

Momenteel heeft de CD&V onder leiding van burgemeester Luc Deneyer de absolute meerderheid in de gemeenteraad. Mogelijk komt die riante uitgangspositie onder druk, omdat op de lijst van Open voor de Mens heel wat gekende namen staan zoals de voorzitter van de cultuurraad Werner Godfroid, die nu onafhankelijke is.

Freddy Kempeneer

lees ook