Melvin Klooster stopt samenwerking met de VRT

Melvin Klooster heeft de samenwerking met de VRT stopgezet. "De voorbije periode waarin ik onterecht werd beschuldigd, woog zwaar, zowel op mijn functioneren als medewerker bij de VRT als in mijn privéleven", aldus de voormalige Ketnetwrapper.

De 29-jarige Melvin Klooster werd eind juli van het scherm gehaald toen bekend werd dat er tegen de Ketnetwrapper een klacht was ingediend wegens verkrachting. Volgens het parket van Antwerpen waren er echter niet voldoende bewijzen om Klooster te vervolgen en de klacht werd geseponeerd.

Vandaag heeft Klooster aangekondigd dat hij de samenwerking met de VRT stopzet. "Het is nu belangrijk voor mijn familie en mezelf om in alle sereniteit, even weg van het scherm en de media-aandacht die daarmee gepaard gaat, de nodige stappen te zetten met het oog op het bekomen van eerherstel", klinkt het in een persbericht. De voormalige Ketnetwrapper dient ook een klacht in tegen de betrokkenen wegens lasterlijke aangifte.

"De beslissing om de samenwerking met de VRT stop te zetten was niet makkelijk. Ik zal de Ketnetkijkers met wie ik meer dan 6 jaar vanuit gedrevenheid en enthousiasme een band heb opgebouwd, enorm missen. Ik wens hen nog veel kijkplezier met mijn collega-Ketnetwrappers", gaat Klooster verder. Hij bedankt ook de VRT en zijn Ketnetcollega's voor "de boeiende samenwerking".

Catherine Castille, nethoofd van Ketnet, begrijpt de beslissing van Melvin Klooster. "Ik begrijp Melvins beweegredenen om even uit de schijnwerpers te verdwijnen. Ik heb Melvins toegewijde inzet voor Ketnet en alle kijkers de voorbije 6 jaar heel erg gewaardeerd. Ik wens hem het allerbeste toe”, klinkt het in een reactie.