Moslimbroeders betogen opnieuw in Jordanië

In de Jordaanse hoofdstad Amman zijn 10.000 mensen na het vrijdaggebed de straat opgekomen om hervormingen te eisen in het koninkrijk. De manifestatie was een initiatief van de Moslimbroeders, die nog eens opriepen tot een boycot van de verkiezingen.

De Moslimbroederschap wil een hervorming van de grondwet, waardoor de verkiezing door het volk van een staatshoofd mogelijk wordt. Ondanks herhaalde beloftes van koning Abdullah II dat de parlementsleden de volgende regering zullen vormen, behoudt hij het constitutioneel recht om de premier te benoemen en het parlement te ontbinden.

De Jordaanse koning heeft donderdag vervroegde verkiezingen aangekondigd kort nadat hij het parlement had ontbonden.

Volgens sommige ooggetuigen ging het om de grootste betoging in Jordanië sinds de Arabische Lente.