Nog nooit zo veel homo's in Amerikaanse series

Er hebben nog nooit zo veel homoseksuele personages gespeeld in Amerikaanse televisiereeksen als in het huidige tv-seizoen. De Amerikaanse holebigroep GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) reageert erg verheugd op de vaststelling.
Het homokoppel Mitchell en Cameron uit de Amerikaanse tv-serie "Modern family"

Met 31 openlijk homoseksuele personages op 701 fictiekarakters in de series van de vijf grote Amerikaanse zenders stijgt het aandeel van holebipersonages naar 4,4 procent. Vorig jaar bedroeg dat percentage nog 2,9 procent. In 2007 werd een dieptepunt van 1,1 procent genoteerd.

Volgens GLAAD is de toename van het aantal homoseksuele personages in Amerikaanse tv-reeksen een bewijs van de stijgende tolerantie in de Verenigde Staten jegens holebi's.

Behalve holebi's draven in de Amerikaanse series van dit tv-seizoen trouwens ook 44,5 procent vrouwen op, 12 procent Afro-Amerikanen en 4,1 procent latino's.