Ruim 2,5 jaar rijverbod voor Aston Martin-laagvlieger

De man die vorig jaar met zijn Aston Martin 292 kilometer per uur reed op de E17 in Waasmunster, is veroordeeld tot 2 jaar en 8 maanden effectief rijverbod en 4.400 euro boete. Daarnaast kreeg hij ook nog 2,5 jaar rijverbod met uitstel.

Dat de bestuurder met een dergelijke snelheid over de snelweg was geraasd in zijn Aston Martin V12 Vantage Carbon Black, werd duidelijk door een YouTube-filmpje. Dat was gepost door een 16-jarige jongen die als passagier in de wagen meereed. De filmer zoomt tijdens de rit op de E17 in op de snelheidsmeter, die op een bepaald moment 292 kilometer per uur aangeeft.

Door het filmpje kon het parket de bestuurder snel identificeren. Het gaat om een 47-jarige projectontwikkelaar uit Dendermonde.

De rechter heeft hem nu veroordeeld tot 2,5 jaar effectief rijverbod, met daar 2 maanden bovenop omdat zijn auto niet geldig was verzekerd. In de praktijk komt dat dus neer op 2 jaar en 8 maanden rijverbod. Daarnaast kreeg hij ook nog 2,5 jaar rijverbod met uitstel. 

Hij krijgt ook 2.750 euro boete voor zijn snelheidsovertreding en 1.650 euro omdat de verzekering niet in orde was. In totaal moet de man dus 4.400 euro ophoesten. De man moet ook 30 uur gemeenschapsdienst uitvoeren in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers.