Rutger Hauer krijgt rol in "True blood"

De Nederlandse acteur Rutger Hauer (68) krijgt een rol in het nieuwe seizoen van de Amerikaanse vampierenserie "True blood". Hauer vertolkt Macklyn in de HBO-serie, een mysterieuze figuur die banden heeft met Sookie en Jason.

In de televisieserie "True blood" vertolken Anna Paquin en Ryan Kwanten de hoofdrollen. In juni 2013 wordt het zesde seizoen uitgezonden in de VS. In ons land zendt Canvas de serie uit.

De Nederlandse acteur Rutger Hauer neemt in het nieuwe seizoen een bijrol voor zijn rekening.

Rutger Hauer is een van de bekendste Nederlandse acteurs van de voorbije vijftig jaar. Hij brak begin de jaren 70 door in "Turks fruit" van Paul Verhoeven naar de gelijknamige roman van Jan Wolkers. Net als Paul Verhoeven bouwde Hauer een succesvolle carrière uit in Hollywood, met rollen in onder meer "The hitcher", "Sin City" en "Batman begins".