Serie "Forsthaus Falkenau" wordt opgedoekt

De Duitse televisiezender ZDF heeft aangekondigd dat de langlopende heimatserie "Forsthaus Falkenau" in de toekomst uit het aanbod zal worden geschrapt. Na het verdwijnen van "Der Landarzt" is dat alweer een klap voor de fans van Duitse heimatseries.

De woordvoerster van ZDF kon niet meer details over de rest van het aantal gemaakte afleveringen of het tijdstip van het einde van de televisieserie geven. Aan het Duitse persagentschap DPA bevestigde ze dat "Forsthaus Falkenau" wordt afgevoerd.

"Forsthaus Falkenau" kwam eind de jaren 80 voor het eerst op antenne in Duitsland. Er zijn intussen al meer dan 300 afleveringen van 23 seizoenen uitgezonden. De serie was ook te zien op VRT.

Een van de bekendste acteurs uit de serie is Christian Wolff (foto). Hij vertolkte van 1989 tot 2006 de rol van Martin Rombach in meer dan tweehonderd afleveringen van de serie.