Sociaal conflict bij liftenfabrikant Otis voorbij

Directie en vakbonden bij liftenfabrikant Otis in Groot-Bijgaarden hebben een akkoord bereikt over het sociaal conflict. De vakbonden hebben hun acties volledig stopgezet.

De vakbonden blokkeerden van dinsdag tot en met donderdag het magazijn aan de hoofdzetel in Groot-Bijgaarden uit protest tegen de toegenomen werkdruk en het ontbreken van sociaal overleg over maatregelen die de directie neemt.

Vanaf 2013 wordt een drankvergoeding ingevoerd van 1,25 euro per dag. Over de mobiliteitsvergoeding die de vakbonden vroegen gaat de directie pas in december een beslissing nemen na het dossier grondig bestudeerd te hebben.

De directie heeft ook beloofd het sociaal secretariaat een analyse te laten maken van de werkdruk in het bedrijf om na te gaan of er maatregelen nodig zijn. Ook over de transfers van arbeiders die de directie eind augustus zonder syndicaal overleg doorvoerde en de "car-policy", een nieuw bedrijfsreglement over het gebruik van bedrijfsvoertuigen, werd een overeenkomst bereikt.