Spaanse krant El Pais schrapt 1 op de 3 banen

De directie van de Spaanse krant El Pais heeft vandaag aan de personeels- afgevaardigden een sociaal plan voorgelegd dat voorziet in een verlies van 150 banen. Dat is bijna een derde van het personeelsbestand.

Het sociaal plan houdt ook in dat werknemers met brugpensioen gestuurd zullen worden en het omvat een verlaging van de lonen. Het zal dinsdag in detail voorgelegd worden. Zowat 150 van de 466 werknemers zullen hun ontslag krijgen, aldus bronnen binnen de ondernemingsraad.

De maatregelen zijn "pijnlijk" maar "onoverkomelijk", aldus de directie. De Spaanse mediagroep Prisa, waartoe El Pais behoort, maakte in juli een nettoverlies bekend van 53,09 miljoen euro voor het tweede kwartaal, na een nettoverlies van 0,37 miljoen euro in dezelfde periode van 2011.