Touring niet te spreken over parkeerplan stad Brussel

Automobilisten- organisatie Touring heeft kritiek op het nieuwe parkeerplan van de stad Brussel. Die voert in alle wijken het betalend parkeren in. Voor pendelaars die hun auto aan de Heizel parkeren en van daaruit de tram of metro nemen richting centrum is de nieuwe regeling een aanslag op de portemonnee. Een dag parkeren aan de Heizel kost binnenkort 75 euro.

De parkings aan het Koning Boudewijnstadion en Bruparck worden veelvuldig gebruikt door pendelaars, zegt Danny Smagghe van Touring. Maar het nieuwe parkeerplan dat de stad Brussel uitdokterde, jaagt de pendelaars net verder de stad in.

"Het is in ieder geval een gebrek aan visie op lange termijn. Daar waar iedereen al jaren smeekt om overstapparkings, gaat de stad Brussel dit nu tegenwerken door hoge tarieven te heffen", zegt Smagghe. "Daarnaast is het ook een zaak van geldgewin. Brussel heeft net als zoveel andere steden geld nodig, en dit brengt natuurlijk snel geld in het laatje."

Touring zou al bijna 300 klachten van ontevreden pendelaars gekregen hebben.