Veilig de straat over in Zaventem

SP.A-Groen-Leef! pakt uit met een opmerkelijke actie: komende week helpt de lijst de inwoners van Zaventem veilig de straat oversteken. Met deze “Persoonlijke Oversteekdienst” wil het kartel de gevaarlijke verkeerssituatie in de gemeente en de deelgemeentes aankaarten.

“We wilden meer doen dan gewoon op de markt gaan staan en flyers uitdelen,” legt Katrien Eggers uit. Zij is voor Groen de vijfde kandidaat op de lijst. “In de plaats daarvan kiezen we ervoor om ons nuttig te maken en toevallige voorbijgangers te helpen.”

Het doelpubliek dat ze wensen te bereiken, varieert naargelang de locatie. Op maandag 8 oktober staat Eggers samen met de andere kandidaten op de markt van Zaventem. “Hier verwachten we hoofdzakelijk oudere mensen over te helpen. Met krijt zullen we eerst een zebrapad op de straat tekenen.”

De volgende dag houdt het team halt aan de Vrije Basisschool in Sterrebeek: “Dan is het natuurlijk de bedoeling om de schoolgaande kinderen bij te staan. Ook in Sint-Stevens-Woluwe plannen we op woensdag een actie. Daar posteren we bij een gevaarlijk gelegen bushalte.”

“Onze boodschap is duidelijk: vandaag helpen we je persoonlijk veilig de straat over. Wil je het hele jaar veilig verkeer in Zaventem? Stem SP.A-Groen-Leef!” Wie gebruik wil maken van de dienst kan zich van 7u30 tot 9u30 laten assisteren op de vernoemde dagen en locaties.

lees ook