Wie profiteert van afhaken N-VA in Vosselaar?

CD&V heeft al verscheidene legislaturen een absolute meerderheid in Vosselaar. De partij vreesde dat de N-VA daar wel eens verandering in zou kunnen brengen, maar de N-VA in Vosselaar besliste begin september om toch geen lijst in te dienen. De SP.A en Vosselaar Vooruit zijn daardoor de enige concurrentie voor CD&V.

De gemeente Vosselaar wordt sinds 1998 geleid door burgemeester Josee Heykants-Jansens. Normaal gezien zou de 70-jarige burgemeester er na deze legislatuur een punt achter zetten, maar in overleg met het partijbestuur werd beslist om haar toch opnieuw lijsttrekker te maken.

"Omringd door de hele CD&V-ploeg werkt ze heel hard en heeft ze, met al haar kennis en ervaring als burgemeester, al meer dan eens bewezen in te staan voor het goede bestuur van de gemeente Vosselaar. CD&V wil afwerken wat ze de voorbije jaren heeft opgestart en Josee is daarbij de meest aangewezen persoon om als boegbeeld voor de partij naar buiten te treden”, zegt voorzitter Luc Nuydens. Achter lijsttrekker Josee Heykants-Jansens staan enkele schepenen en de OCMW-voorzitter op de CD&V-lijst.

Michielsen trekt SP.A

Oppositiepartij SP.A heeft beslist om Jef Michielsen lijsttrekker te maken. Myriam Maes staat op de tweede plaats, gevolgd door Walter Hens op drie. Als lijstduwer werd Fons Sas aangeduid. Hiermee bevestigt het partijbestuur het vertrouwen in de gemeente- en OCMW-raadsleden.

“Onze raadsleden hebben de afgelopen jaren heel wat werk verzet binnen de gemeenteraad”, zegt voorzitter James Jonkers. “Als nieuwkomers hebben ze zich zeer snel weten in te werken en trokken ze maandelijks goed voorbereid naar de gemeenteraad. We durven te zeggen dat de SP.A vanuit de oppositie gewogen heeft op het Vosselaarse beleid.”

De SP.A-lijsttrekker betreurt dat de N-VA in Vosselaar heeft afgehaakt voor de verkiezingen. “Er moet iets veranderen in Vosselaar. De absolute meerderheid van CD&V is geen goede zaak”, aldus Michielsen. “De meerderheid moet meer kleur krijgen en de N-VA had die sleutel misschien wel in handen. We zijn ons er van bewust dat ook de SP.A wellicht had moeten inboeten als de N-VA wél met een lijst was gekomen, maar voor de democratie zou het wel beter zijn geweest."

Vosselaar Vooruit: "Ons dorp verdient beter"

De SP.A kan nu alleen nog maar rekenen op de steun van nieuwkomer Vosselaar Vooruit om de absolute meerderheid van CD&V te breken. Lijsttrekker van de nieuwe partij wordt Liesbeth Poels. "We moeten af van alle loze beloften. Ons mooie dorp verdient beter. Weg met de oubolligheid. Het goede behouden, maar ook veranderen waar nodig”, aldus Poels.

“De samenstelling van onze lijst weerspiegelt onze partijideologie. Wij staan voor een grensoverschrijdende combinatie van ideologieën waardoor wij het beste aan elkaar kunnen koppelen. Zo kunnen we een doelgerichte aanpak garanderen en een oplossing bieden die speciaal op maat van Vosselaar werd geschreven! Een partij van de mensen, door de mensen, voor de mensen!”

Jef Van Nooten

lees ook