14-jarige Fabian naar Junior Eurovisiesongfestival

De 14-jarige Fabian Feyaerts uit Arendonk zal ons land vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival op 1 december in Amsterdam. Zijn liedje "Abracadabra" kreeg tijdens de finale van "Junior Eurosong 2012" vanmorgen de meeste stemmen van de Ketnetkijkers.

Bij het begin van de finale werden de 9 "Junior Eurosong"-kandidaten herleid tot 4 finalisten. Voor de 14-jarige Jana en haar nummer "3,2,1 Go" was er een wildcard van de vakjury. De andere 3: Mai-Li, De Lalaladies en Fabian, werden gekozen op basis van televoting.

Alle 4 finalisten kregen veel lof van de jury. "Ik zie een knappe jongen die de camera bespeelt. Daarmee kunnen we potten breken in Amsterdam", zei Kathleen Aerts, ex-K3, over de latere winnaar Fabian, die het catchy en up-tempo "Abracadabra" bracht. "Je pakt echt iedereen mee", was het commentaar van Brahim.

Fabian was uiteraard heel blij dat hij de meeste stemmen van de Ketnetkijkers gekregen had en dus ons land zal vertegenwoordigen op het grote Junior Eurovisiesongfestival in Amsterdam. "Zalig, ik heb echt kunnen genieten. Ik vind het wel erg voor de anderen, maar we blijven vrienden", zei de 14-jarige uit Arendonk.

Op 1 december mag Fabian zijn nummer zingen in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Vorig jaar vertegenwoordigde de toen 11-jarige Femke ons land in de muziekwedstrijd. Ze strandde met "Een kusje meer" op de zevende plaats.