"Mariëtje" van Eddy Wally is overleden

Mariëtte Roegiers -Mariëtje-, de vrouw van charmezanger Eddy Wally, is overleden. Ze was 80 jaar. Dat heeft de burgemeester van haar woonplaats Zelzate bevestigd. "Mariëtje" was de steun en toeverlaat van Eddy Wally.

Eddy Wally en Mariëtje trouwden in 1955 en kregen twee jaar later een dochter, Marina. Jarenlang verkocht het echtpaar handtassen op de markt. Een van Wally's grootste hits was dan ook "Als marktkramer ben ik geboren".

De 80-jarige charmezanger kampt de de laatste tijd met gezondheidsproblemen. Vorig jaar kreeg hij een beroerte. Sindsdien verblijft hij in een rusthuis in Zelzate. In het Eddy Wally-museum dat daar is ingericht, ligt nu trouwens een rouwregister voor Mariëtje, al woonde zij nog altijd thuis, niet in het rusthuis.

Onlangs kondigde Eddy Wally aan dat hij tijdens de Nacht van de Schlagers eind dit jaar in Kortrijk afscheid zal nemen van het publiek en de fakkel zal doorgeven aan zijn dochter Marina.