"Ontsnapte gevangene was wel degelijk geboeid"

De aangehouden man die gisteren ontsnapte bij zijn overbrenging naar de gevangenis van Sint-Gillis, was wel degelijk op de rug geboeid en droeg bovendien een beveiligingsgordel waaraan zijn handboeien waren vastgemaakt. Dat meldt het Brusselse parket.

De man was gisteren opgepakt en voorgeleid bij de Brusselse onderzoeksrechter in een onderzoek naar drughandel. De onderzoeksrechter had hem aangehouden en het was tijdens zijn overbrenging naar de gevangenis van Sint-Gillis dat de gevangene erin slaagde op de loop te gaan. Bij zijn aankomst aan de gevangenis sloeg hij de agente die hem bewaakte en slaagde hij erin de schuifdeur van de bestelwagen waarin hij vervoerd werd te openen.

De agente raakte lichtgewond. De man zou haar hebben geraakt met zijn schouder, want hij was wel degelijk geboeid, zegt het parket. “Hij was geboeid op de rug met handboeien”, zegt de  parketwoordvoerder. “Die handboeien waren daarenboven vastgemaakt aan een metalen riem rond zijn middel, zodat hij zijn handen niet omhoog kon doen.”

Er is met een helikopter en met speurhonden naar hem gezocht, maar hij is nog steeds op de loop. De man is inmiddels internationaal geseind.