Bezwaren tegen gevangenis in Beveren verworpen

De milieuvergunning voor de gevangenis in Beveren wordt niet geschorst. Een aantal Antwerpse actiecomités zoals Ademloos en stRaten-Generaal hadden aan de Raad van State gevraagd om dat te doen, maar hun vraag is verworpen.
Zo moet de gevangenis er straks gaan uitzien

Volgens de Raad van State konden de actiecomités niet aantonen dat ze rechtreeks nadeel ondervinden van de milieuvergunning. De actiecomités hebben niets tegen de gevangenis op zich maar wel tegen plaats waar ze gebouwd wordt.

Volgens hen staat de gevangenis net op een plaats waar een deel van het zogenoemde Meccanotracé zou kunnen komen. Dat is het alternatieve tracé voor de sluiting van de Antwerpse ring.

Staats­­se­cretaris voor de Regie der Gebouwen Servais Verherstraeten (CD&V) is tevreden met de uitspraak en roept de actiegroepen om om hun juridische strijd te stoppen.

Er lopen nog 3 procedures van de actiegroepen om de bouwvergunning voor de gevangenis in Beveren te schorsen of nietig te verklaren. Daarover is er nog geen uitspraak. De bouw van de gevangenis is overigens al begonnen. Verherstraeten legde officieel de eerste steen op 1 juni van dit jaar. De opening is voor eind 2014, begin 2015.