Burgemeester "rekt" de lijst in Putte

Een schrijffout op het verkiezingsbord van burgemeester Peter Gysbrechts heeft in Putte al heel wat gegniffel veroorzaakt. Op het bord staat “lijstrekker” in plaats van “lijsttrekker”, een t te weinig dus. Een stommiteit, noemt de lijsttrekker van Open VLD het zelf. Maar de borden zullen blijven staan.

Vorige week plaatste burgemeester Peter Gysbrechts een aantal verkiezingsborden. Die vallen bij de inwoners duidelijk in de smaak, niet zozeer vanwege het levensgrote silhouet van de man, maar wel door een vervelende zetduivel.

“Tuurlijk weet ik dat lijsttrekker met twee t’s wordt geschreven. Maar helemaal op het einde wilde we na "1e plaats" nog "lijsttrekker" plaatsen. Dat leek me toen een uitstekend idee. In alle haast is er toen een foutje gebeurd. Maar het staat er zo klein op, dat het nog een tijd na de plaatsing duurde vooraleer de fout werd ontdekt.”

Hoewel heel Putte ondertussen de fout al heeft gezien, denkt Peter Gysbrechts er niet aan om de borden te vervangen. “Je zou knettergek moeten zijn om dat te doen. Dat zou niet alleen economisch maar ook ecologisch onverantwoord zijn. Ik geef toe, het is niet de beste reclame die ik me kan indenken, maar ik ben er zeker van dat de kiezer liever nog een week “lijstrekker” ziet staan, dan dat er weer kosten worden gedaan. En als het de mensen aan het lachen brengt, des te beter.”

lees ook