De Wever en Janssens nek aan nek in peiling GVA

De ene peiling is de andere niet: tegen de tendens van de vorige peilingen in behalen de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens en zijn belangrijkste uitdager Bart De Wever ei zo na dezelfde score in een peiling van Gazet van Antwerpen.

Peilingen van de voorbije weken en maanden toonden steevast een kloof van om en bij de 10 procent aan tussen de N-VA van Bart De Wever en de Stadslijst (SP.A/CD&V) van burgemeester Patrick Janssens.

In de peiling van Gazet van Antwerpen wordt dat beeld volledig op zijn kop gezet. De N-VA is ook hier de grootste partij, maar haalt nog geen procent meer dan de Stadslijst. De Wever en zijn partij klokken af op 31,9 procent, de Stadslijst op 31,1.

De andere partijen volgen ook hier op respectabele afstand. Al haalt Vlaams Belang een betere score: 17,6 procent. Groen haalt 9,1 procent, Open VLD 6,5 procent. PVDA + van Peter Mertens kon 3,1 procent van de ondervraagden overtuigen.

"Peiling bevestigt wat ik voel in de stad"

Voor Janssens moet deze peiling als muziek in de oren klinken, in vergelijking met het grotere verschil in andere peilingen. "Deze peiling bevestigt wat ik in de stad aanvoel", reageert hij in Gazet van Antwerpen. "Het zal daadwerkelijk een nek-aan-nekrace worden."

lees ook